Muhammad Ikhmal Aliff Bin Mohd Kamal

Muhammad Ikhmal Aliff Bin Mohd Kamal

Sabtu, 21 Januari 2017

Kisah Disebalik Menyepi

Assalamualaikum,
Salam Tahun Baru 2017...
Setelah sekian lama aku menyepi,
Akhirnya kini aku kembali mencoret..
Sememangnyer rindu nak berceloteh kat sini...
Sepanjang penyepian blog ini, I ada jelah..
Just busy memanjang...
Terlalu fokus mengejar harta dunia..
dengan ketidak stabilan ekonomi skrg, aku kena fokus...
Alhamdulillah, permulaan 2017 yg biasa2 saja... tiada perubahan besar...
Malah makin bertambah tertekan..
Kerana dia penutup 2016,
Kejadian kebakaran berlaku di tempat aku mencari rezeki...
19.12.2016, menjadi sejarah hitam dlm hidup my boss..
Dia nmpak cool n relax, tapi aku tau, betapa hancur lebur hati dia...
As staff aku cuba lakukan terbaik...
Insya'allah...

Permulaan 2017..
Kini aku berhijab.. sebelum ni, aku cuba belajar mula untuk berhijab bila waktu keluar... bermula hari raya 2016.. ada yg bertanya dulu, aku da bertudung ke?? Tapi aku hnya berkata, insya'allah.. aku sedang istiqomah... pergi kerja, aku mmg x berhijab... tahun 2017, sempena tahun baru.. aku mula cuba berhijab sepenuhnya... amin... kini cuba belajar perbetulkan ibadat... amin...

Permulaan 2017,
Anak mula bersekolah... aku memilih sekolah yg berhampiran ngan rumah n tempat kerja.. senang dan mudah untuk aku hantar dan amik dia pergi dan blk sekolah.. wpon pihak sekolah menyediakan pengangkutan, aku lebih senang memilih tok memenatkan diri sendiri tok menjalankan tugas tu.. wpon terpaksa waktu rehat tok bersenang lenang... makan, hanya aper yg sempat.. makan sambil drive.. cukup la mengisi perut... anak di awal persekolahan, dia elok je... da semakin hari, dia makin rasa tak hampir putus asa.. wpon dia hanya 4tahun, tapi aku nak dia mula belajar berdikari... hari yg k4, dia mula buat perangai.. tak nak ditinggalkan ke sekolah. Muka ni da cikgu naik kenal mummy saper.. ari2 dok hantar dia smpai masuk kelas... dlm menangis, aku terpaksa tinggalkan. .. harap da besar nanti, kalau kamu baca blog ni, mummy nak awak paham knp mummy tinggalkan awak...

Permulaan 2017,
Seperti ditahun2 lalu, tempat kerja aku mmg akan ada bonus (2x per year)  n kenaikan gaji.. tapi nampak gaya yer, bonus tok CNY ni terpaksa la dilupakn seketika... keadaan x mengizinkan. .. yelah, aku redha... lagipun, lau ikutkan tahap pretasi kerja, mayb aku x layak tok fikirkan soal bonus.. terlalu bnyak yg perlu aku pembetulan. ..

Ok, sampai sini dulh I berceloteh. .
Insya'allah, kalau ada ape2 story, I wat entry lagi ya... harap haters aku yg suka dok stalker aku tu, da mula insaf dan berubah perangai yer.. lau nak dok bahan I, silakan.. I sajikan entry ini...

Wasalam...

Tiada ulasan:

Video Kahwin Kami

nuffnang